A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Sometimes it may require undoing the applied transformation, In such a case which of the following transformation will be used____________
a. shear transformation
b. reflection
c. inverse transformation
d. translation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).inverse transformation

42. Which of the following allow for 8 mirror images?
a. Parabola
b. Ellipse
c. Hyperbola
d. Circle
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Circle

43. The basic transformations include
a. Translation
b. Rotation
c. Scaling
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

44. The transformation in which an object is moved in a minimum distance path from one position to another is called
a. Rotation
b. Replacement
c. Translation
d. Scaling
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Translation

45. The transformation in which an object is moved from one position to another in circular path around a specified pivot point is called
a. Rotation
b. Shearing
c. Translation
d. Scaling
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Rotation

46. The transformation in which the dimension of an object are changed relative to a specified fixed point is called
a. Rotation
b. Reflection
c. Translation
d. Scaling
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Scaling

47. The transformation that produces a parallel mirror image of an object are called
a. Rotation
b. Reflection
c. Translation
d. Scaling
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Reflection

48. If an object is rotated through an angle A in clockwise direction, the rotation matrix R= ...............
a. cos A sin A-sin A cos A
b. cos A -sin Asin A cos A
c. sin A cos Acos A sin A
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).cos A sin A-sin A cos A

49. A composite transformation matrix can be made by determining the ________of matrix of the individual transformation
a. Sum
b. Product
c. Difference
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Product

50. Each successive transformation matrix _________ the product of the preceding transformation
a. pre-multiplies
b. post-multiplies
c. adds
d. subtracts
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).pre-multiplies

Page 5 of 6