A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. In Bresenham's algorithm, while generating a circle , it is easy to generate?
a. One octant first and other by successive rotation
b. One octant first and other by successive translation
c. One octant first and other by successive reflection
d. All octants
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).One octant first and other by successive reflection

22. Why a circle drawn on the screen appears to be elliptical ?
a. Screen has rectangular shape
b. It is due to the aspect ratio of monitor
c. CRT is completely spherical
d. Our eyes are not at the same level on screen
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).It is due to the aspect ratio of monitor

23. In bresenhan's algorithm error term is initialized to ?
a. 0
b. 1
c. -1/2
d. None of above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).0

24. Which of the following technique is used in Midpoint Subdivision algorithm ?
a. Heap sort
b. Bubble sort
c. Binary search
d. Linear search
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Binary search

25. Which of the following clipping algorithm follows the Divide and Conquer strategy?
a. Cohen- Sutherland algorithm
b. Cyrus break algorithm
c. 4-bit algorithm
d. Midpoint algorithm
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Midpoint algorithm

26. A line with endpoints codes as 0000 and 0100 is ?
a. Completely visible
b. Completely invisible
c. Partially invisible
d. Trivially invisible
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Partially invisible

27. In the raster scan method for transformation, a 90º rotation can be performed by ?
a. by coping each row of the block into a column in the new frame buffer location
b. reversing the order of bits within each row in the frame buffer
c. by performing XOR on the frame buffer location
d. None of above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).by coping each row of the block into a column in the new frame buffer location

28. Obliquee projection with an angle of 450 to the horizontal plane is called as ?
a. Cabinaet projection
b. Cavalier projection
c. Isometric projection
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Cavalier projection

29. x = at² ; y = 2at is the parametric equation of ?
a. Parabola
b. Circle
c. Rectangular hyperbola
d. Ellipse
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Parabola

30. Line produced by moving pen is __ at the end points than the line produced by the pixel replication?
a. straight
b. thin
c. both (a) and (b)
d. thicker
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).thicker

Page 3 of 6