A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. A two dimensional rotation is applied to an object by
a. Repositioning it along with straight line path
b. Repositioning it along with circular path
c. Both a and b
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Repositioning it along with circular path

12. To generate a rotation , we must specify
a. Rotation angle ϴ
b. Distances dx and dy
c. Rotation distance
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Rotation angle ϴ

13. Positive values for the rotation angle ϴ defines
a. Counterclockwise rotations about the end points
b. Counterclockwise translation about the pivot point
c. Counterclockwise rotations about the pivot point
d. Negative direction
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Counterclockwise rotations about the pivot point

14. The rotation axis that is perpendicular to the xy plane and passes through the pivot point is known as
a. Rotation
b. Translation
c. Scaling
d. Shearing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Rotation

15. The original coordinates of the point in polor coordinates are
a. X’=r cos (Ф +ϴ) and Y’=r cos (Ф +ϴ)
b. X’=r cos (Ф +ϴ) and Y’=r sin (Ф +ϴ)
c. X’=r cos (Ф -ϴ) and Y’=r cos (Ф -ϴ)
d. X’=r cos (Ф +ϴ) and Y’=r sin (Ф -ϴ)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).X’=r cos (Ф +ϴ) and Y’=r sin (Ф +ϴ)

16. The two-dimensional rotation equation in the matrix form is
a. P’=P+T
b. P’=R*P
c. P’=P*P
d. P’=R+P
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).P’=R*P

17. An ellipse can also be rotated about its center coordinates by rotating
a. End points
b. Major and minor axes
c. Both a and b
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Major and minor axes

18. The transformation that is used to alter the size of an object is
a. Scaling
b. Rotation
c. Translation
d. Reflection
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Scaling

19. The two-dimensional scaling equation in the matrix form is
a. P’=P+T
b. P’=S*P
c. P’=P*R
d. P’=R+S
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).P’=S*P

20. We control the location of a scaled object by choosing the position is known as
a. Pivot point
b. Fixed point
c. Differential scaling
d. Uniform scaling
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Fixed point

Page 2 of 6