A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. Active matrix display is based on technology which uses
a. thin-film transistor
b. mirror
c. digital light
d. CRT
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).thin-film transistor

62. Refresh rate is measured in
a. mbps
b. hertz
c. kilo hertz
d. mega hertz
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).hertz

63. Dot pitch is measured as a fraction of
a. mm
b. km
c. mg
d. hz
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).mm

64. Type of monitor which is common in desktop computers is
a. cathode-ray tube
b. flat-panel
c. monochrome
d. projector
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).cathode-ray tube

65. If you move the pointer too quickly, it seems to disappear, this effect is known as
a. submarining
b. vanishing
c. shadow
d. refresh
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).submarining

66. Monitor use various intensities of colors to generate the rainbow, these colors are in number
a. 16 million
b. 3
c. 4
d. 16
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).16

67. Sequencing and display of a set of images to create a visual change effect is called
a. Computer animations
b. Computer graphics
c. Computer videography
d. Computer image terminals
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Computer animations

68. Each image used in sequences by videos is said to be
a. Entity
b. Instance
c. Frame
d. Block
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Frame

69. Animation is used in instances, when there is no possibility of
a. Audiography
b. Videography
c. Graphics
d. Multimedia
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Videography

70. Generation manipulation and display of pictures with aid of a computer is dealt with
a. Computer designs
b. Computer animations
c. Computer graphics
d. Computer videos
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Computer graphics

Page 7 of 8