A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. Monitor design ensures that
a. only one process can be active at a time within the monitor
b. number of processes can be active at a time
c. the queue has only one process in it at a time
d. particular processes can be active at a time
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).only one process can be active at a time within the monitor

52. LCD monitors often have a smaller refresh rate than
a. CRT monitors
b. grayscale monitors
c. monochrome monitors
d. plasma displays
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).CRT monitors

53. Video graphics array standard is
a. 640 x 480 pixels
b. 670 x 580 pixels
c. 1280 x 1024 pixels
d. 800 x 600 pixels
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).640 x 480 pixels

54. To minimize eyestrain, you should adjust your monitor to a degree angle of
a. 5
b. 10
c. 15
d. 90
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).5

55. We can align the electron guns with the help of
a. shadow mask
b. resolution
c. pixel
d. refresh
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).pixel

56. To achieve clearer and brighter image in newer projectors, component added is
a. thin-film transistor
b. mirror
c. digital light
d. CRT
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).mirror

57. Most complicated part of your computer's sound system is the
a. speaker
b. microphone
c. headset
d. sound card
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).speaker

58. Term which refers to the sharpness or clarity of an image, is
a. pitch
b. pixel
c. resolution
d. signal
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).resolution

59. Quality of images that a monitor can display is defined as much by
a. video card
b. video controller
c. video adapter
d. all of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of these

60. Specification of a monitor which describes the usable portion of the screen is termed as
a. refresh rate
b. resolution
c. dot-pitch
d. viewable area
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).refresh rate

Page 6 of 8