A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. DVST stands for ..........................
a. Digital View Storing Table
b. Direct Visual Storage Tube
c. Direct View Storage Tube
d. Digital View Storage Tube
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Direct View Storage Tube

42. A bitmap is .............. bit(s) per pixels.
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1

43. The intensity of a grayscale pixel is expressed within a given range between a minimum and a maximum
a. 1 and 2
b. 2 and 1
c. 0 and 1
d. 0 and 2
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).0 and 1

44. Each pixel has ________basic color components
a. Two or three
b. One or two
c. Three or four
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Three or four

45. Guns of color present in a computer color screen are
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).3

46. Colors that are contained by the color guns of computer screen are
a. red, green and blue
b. yellow, red and green
c. orange, red and green
d. black, blue and green
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).red, green and blue

47. In computer, LCD monitor screen shape is
a. flat
b. oval
c. cylinder
d. cone
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).flat

48. In information technology, LCD stands for
a. Liquid Crystal Display
b. Low Cost Display
c. Local Current Directory
d. Liquid Cathode Display
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Liquid Crystal Display

49. Rays emitted by cathode ray tube are
a. light
b. radiations
c. signals
d. electrons
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).light

50. In computer terminology, CRT stands for
a. Cathode Ray Tube
b. Computer Remote Terminal
c. Combat Result Table
d. Computerized regular Thermography
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Cathode Ray Tube

Page 5 of 8