A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. The relationship among the data and objects which are stored in the database called application database, and referred by the?
a. Application programs
b. graphics display
c. application model
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Application programs

32. Display processor is also called a
a. display coprocessor
b. graphics controller
c. both (a) and (b)
d. output device for graphics
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).both (a) and (b)

33. The purpose of display processor is __from the graphics routine task?
a. To free the secondary memory
b. to free the CPU
c. to free the main memory
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).to free the CPU

34. Length of shift register in bits is equal to __?
a. number of scan lines
b. A single scan lines
c. one word
d. One bit
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).number of scan lines

35. Data hazards occur when______________
a. machine size is limited
b. Greater performance loss
c. Pipeline changes the order of read/write accesses to operands
d. some functional unit is not fully pipelined
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).some functional unit is not fully pipelined

36. The main hardware components of a graphics workstation are____________
a. display devices, recorder
b. input and out put device
c. CPU and Display Processor
d. plotter, joystick
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).CPU and Display Processor

37. Which device is used to specify scalar values?
a. String
b. Stroke
c. Locator
d. Valuator
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Valuator

38. Smallest size object that can be displayed on a monitor is called .....................
a. Picture element
b. Point
c. Dot Pitch
d. aspect ratio
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Picture element

39. Each screen point is referred to as .........................
a. Resolution
b. Pixel
c. Persistence
d. Dot Pitch
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Persistence

40. Identify different type of computer graphics
a. Monochrome and Color
b. CRT and Flat panel
c. Vector an Raster
d. Monitors and Hardcopy devices
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Vector an Raster

Page 4 of 8