A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. TIFF (tagged image file format )are used for
a. Vector graphics
b. Bitmap
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Bitmap

22. The ISO standard for computer Graphics is ?
a. Computer graphics standard
b. Graphics Standard System
c. Graphics Kernel System
d. None of above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Graphics Kernel System

23. Examples of Presentation Graphics is ?
a. Line Graphs
b. Bar Charts
c. Both (a) and (b)
d. CAD
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both (a) and (b)

24. The technique used to summarize the financial, statistical, mathematical,scientific and economic data is ?
a. Presentation Graphics
b. Image processing
c. Computer Art
d. None of above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Presentation Graphics

25. Computer Graphics models are now commonly used for making ?
a. Television shows
b. Motion pictures
c. Music Videos
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

26. When several types of output devices are available in graphics installation, it is convenient to use ?
a. inquiry attributes
b. unbundles attributes
c. bundled attributes
d. all of above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).bundled attributes

27. Which one of the following adapters does not support. All points addressable display?
a. VGA
b. CGA
c. MGA
d. EGA
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).EGA

28. The resolution offered by SVGA is?
a. 720 x 348 Pixels
b. 640 x 350 Pixels
c. 1280 x 1024 Pixels
d. 1024 x 768 Pixels
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).1280 x 1024 Pixels

29. Graphics programmes are those which create?
a. Designs
b. Images
c. Pictures
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Pictures

30. Metafiles are __________ that contain both raster and vector data?
a. Word
b. WAV
c. Multimedia
d. Graphics
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Graphics

Page 3 of 7