A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. The logic expression x’yz’ + x’yz + xyz’ + xyz reduces to:
a. x’z
b. xyz
c. y
d. yz
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).y

82. Which of the following binary number is the same as its 2’s complement:
a. 1010
b. 0101
c. 1000
d. 1001
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).1000

83. A V A = A is called:
a. Identity law
b. De Morgan’s law
c. Idempotent law
d. Complement law
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Idempotent law

84. An example of a binary number which is equal to its 2’s complement is:
a. 1100
b. 1001
c. 1000
d. 1111
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).1000

85. Suppose x and y are two Integer Variables having values 0x5AB6 and 0x61CD respectively. The result (in hex) of applying bitwise operator AND to x and y will be:
a. 0x5089
b. 0x4084
c. 0x78A4
d. 0x3AD1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).0x4084

86. 1 Kilo Bytes refers to:
a. 1000 Bytes
b. 1024 Bytes
c. 8000 Bytes
d. 8192 Bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1024 Bytes

87. The following Boolean expression is equivalent to
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).1

88. The decimal floating point number -40.1 represented using IEEE-754 32 bit representation and written in hexadecimal form is
a. 0xC2006666
b. 0xC2206666
c. 0xC2006000
d. 0xC2206000
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).0xC2206666

89. The absorption law in Boolean algebra say that
a. X + X = X
b. X . X = X
c. x + x . y = x
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).x + x . y = x

Page 9 of 9