A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. What is the transitive voltage for the voltage input of a CMOS operating from 10V supply?
a. 1V
b. 2V
c. 5V
d. 10 V
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).5V

102. Identify the logic function performed by the circuit shown
exclusive NOR
a. exclusive OR
b. exclusive NOR
c. NAND
d. NOR
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).exclusive NOR

103. The highest noise margin is offered by
a. BICMOS
b. TTL
c. ECL
d. CMOS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).TTL

104. The characteristic equation of a JK flip flop is:
a. Qn+1=J.Qn+K.Qn
b. Qn+1=J.Q’n+K’.Qn
c. Qn+1=QnJ.K
d. Qn+1=(J+K)Qn
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Qn+1=J.Q’n+K’.Qn

105. In order to implement a n variable switching function, a MUX must have:
a. 2^n inputs
b. 2^n + 1 inputs
c. 2(n-1) inputs
d. 2^n - 1 inputs
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).2^n inputs

106. A reduced state table has 18 rows. The minimum number of flip flops needed to implement the sequential machine is:
a. 18
b. 9
c. 5
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).5

107. In which addressing mode the operand is given explicitly in the instruction itself?
a. Absolute mode
b. Immediate mode
c. Indirect mode
d. Index mode
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Immediate mode

108. The characteristic equation of D flip-flop is:
a. Q=1
b. Q=0
c. Q=D’
d. Q=D
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Q=D

109. If 4 input multiplexers drive a 4 input multiplexer, we get a:
a. 16 input MUX
b. 8 input MUX
c. 4 input MUX
d. 2 input MUX
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).16 input MUX

110. In which addressing mode, the effective address of the operand is generated by adding a constant value to the contents of register?
a. absolute mode
b. immediate mode
c. indirect mode
d. index mode
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).index mode