A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Memory management on a multiprocessor must deal with all of found on
a. Uniprocessor Computer
b. Computer
c. Processor
d. System
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Uniprocessor Computer

2. In a multi-processor configuration two coprocessors are connected to host 8086 processor. The instruction sets of the two coprocessors
a. must be same
b. may overlap
c. must be disjoint
d. must be the same as that of host
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).must be the same as that of host

3. The feature of multimicroprocessor architecture is
a. task dependent
b. single bus provider for many processors
c. design is for a specific task
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

4. The main objective in building the multimicroprocessor is
a. greater throughput
b. enhanced fault tolerance
c. greater throughput and enhanced fault tolerance
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).greater throughput and enhanced fault tolerance

5. An interface between the user or an application program, and the system resources is
a. microprocessor
b. microcontroller
c. multimicroprocessor
d. operating system
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).operating system

6. A multiprocessor operating system should perform
a. a mechanism to split a task into concurrent subtasks
b. optimise the system performance
c. handling structural or architectural changes
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

7. Zero address instruction format is used for
a. RISC architecture
b. CISC architecture
c. Von-Neuman architecture
d. Stack-organized architecture
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Stack-organized architecture

8. If no node having a copy of a cache block, this technique is known as
a. Uniform memory access
b. Cached
c. Un-cached
d. Commit
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Un-cached

9. A processor that continuously tries to acquire the locks, spinning around a loop till it reaches its success, is known as
a. Spin locks
b. Store locks
c. Link locks
d. Store operational
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Spin locks

10. The straight-forward model used for the memory consistency, is called
a. Sequential consistency
b. Random consistency
c. Remote node
d. Host node
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Sequential consistency

Page 1 of 5