A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. The complement of the function F = (A + B’)(C’ + D)(B’ + C) is:
a. A’B + CD’ + BC'
b. AB’ + C’D + B’C
c. AB’ + CD’ + BC
d. AB + BC + CD
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).A’B + CD’ + BC'

52. To put the 8085 microprocessor in the wait state
a. lower the-HOLD input
b. lower the READY input
c. raise the HOLD input
d. raise the READY input
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).lower the READY input

53. Comparing the time T1 taken for a single instruction on a pipelined CPU with time T2 taken on a non­ pipelined but identical CPU, we can say that
a. T1 <= T2
b. T1 >= T2
c. T1 < T2
d. T1 is T2 plus the time taken for one instruction fetch cycle
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).T1 >= T2

54. The 8085 microprocessor responds to the presence of an interrupt
a. As soon as the TRAP pin becomes 'high'
b. By checking the TRAP pin for 'high' status at the end of each instruction fetch
c. By checking the TRAP pin for 'high' status at the end of the execution of each instruction
d. By Checking the TRAP pin for 'high' status at regular intervals
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).By checking the TRAP pin for 'high' status at the end of the execution of each instruction

55. The most appropriate matching for the following pairs

X: Indirect addressing 1 : Loops

Y: Immediate addressing 2 : Pointers

Z: Auto decrement addressing 3: Constants

is
a. X-3, Y-2, Z-1
b. X-I, Y-3, Z-2
c. X-2, Y-3, Z-1
d. X-3, Y-l, Z-2
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).X-2, Y-3, Z-1

56. The simultaneous equations on the Boolean variables x, y, z and w, have the following solution for x, y, z and w, respectively.
simultaneous equations on the Boolean variables
a. 0 1 0 0
b. 1 1 0 1
c. 1 0 1 1
d. 1 0 0 0
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).1 0 1 1

57. Which function does NOT implement the Karnaugh map given below?
Karnaugh map
a. a
b. b
c. c
d. d
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).d

58. The following arrangement of master-slave flip flops has the initial state of P, Q as 0, 1 (respectively). After three clock cycles the output state P, Q is (respectively),
master-slave flip flop
a. 1, 0
b. 1, 1
c. 0, 0
d. 0,1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).1, 0

59. Consider the values A = 2.0 x 10^30, B =-2.0 x 10^30, C= 1.0, and the sequence

X: = A + B Y: = A + C
X: = X + C Y: = Y + B

executed on a computer where floating-point numbers are represented with 32 bits. The values for X and Y will be
a. X = 1.0, Y = 1.0
b. X = 1.0, Y = 0.0
c. X = 0.0, Y = 1.0
d. X = 0.0, Y = 0.0
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).X = 1.0, Y = 0.0

60. A low memory can be connected to 8085 by using
a. INTER
b. RESET IN
c. HOLD
d. READY
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).READY

Page 6 of 10