A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. The XOR output is 1 if the inputs are ______________________ .
a. Different
b. Same
c. Finite
d. Infinite
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Different

82. Symbol: F = A ⊕ B, where ‘⊕’ implies _________ operation.
a. OR
b. XOR
c. NOR
d. NAND
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).XOR

83. For multi-input AND and NAND gates, the unused input pin should not be left ____________.
a. ON
b. Connected
c. Unconnected
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Unconnected

84. For multi-input XNOR gate, the output is Logic High when the total number of Logic High in the inputs signals is_______________.
a. Infinity
b. Zero
c. Odd
d. Even
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Even

85. When one of the inputs of two-input a XOR gate is Logic High, the output will be ________ of the other input.
a. NOR
b. NOT
c. XOR
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).NOT

86. When one of the inputs of two-input XOR gates is Logic Low, the output will be the_________as the other input.
a. Same
b. Different
c. Common
d. All the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Same

87. A ______________is a table, which consists of every possible combination of inputs and its corresponding outputs.
a. Last table
b. Truth Table
c. K- Map
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Truth Table

88. In the truth table formation, inputs are taken as A1A0 for A input and __________for B input.
a. A1B1
b. A0B1
c. B0B1
d. B1B0
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).B1B0

89. The Boolean expression for the output F1 will be F1 = x. y. z′. This is ___________form.
a. Product-of-Sum
b. Sum-of-Products
c. Straight
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Sum-of-Products

90. For a function F, the complement of this function F′ is obtained by interchanging 1 with
a. 0
b. 100
c. 110
d. One-Fourth
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).0