A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. A full-subtractor is a combinational circuit that performs ______subtraction.
a. 3-bit
b. 2-bit
c. n-bit
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).3-bit

72. Logic High at the output is treated as gate ________.
a. On
b. Off
c. 0
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).On

73. In digital electronics, the ‘ON’ state is often represented by
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1

74. The basic logic gates are NOT, AND and
a. OR
b. XOR
c. XNOR
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

75. The output of the NOT gate is always the _______________________ of the input.
a. Same
b. Negation
c. Opposite
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both b and c

76. Symbol: F = A.B, where ‘.’ implies ________________ operation.
a. OR
b. AND
c. XOR
d. NOR
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).AND

77. A basic OR gate is a two input, _________________ output gate.
a. Two
b. Infinity
c. Single
d. Zero
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Single

78. The OR gate output is 0 only when both the inputs are _________________.
a. Minus
b. 2
c. 1
d. 0
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).0

79. Symbol: F = A + B, where ‘+’ implies _____ operation.
a. OR
b. AND
c. NAND
d. XOR
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).OR

80. A gate related to the OR gate is the _____________ or _________________.
a. NOR
b. XOR Gate
c. Exclusive OR Gate
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both b and c