A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. Which of the following expression is not equivalent to x?
a. x NAND x
b. x NOR x
c. x NAND 1
d. x NOR 1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).x NOR 1

62. PAL circuit consists of
a. Fixed OR & programmable AND logic
b. Programmable OR & Fixed AND Logic
c. Fixed OR & fixed AND logic
d. Programmable OR & programmable AND logic
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Fixed OR & programmable AND logic

63. The circuit used to store one bit of data is known as
a. Register
b. Encoder
c. Decoder
d. Flip Flop
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Flip Flop

64. Logic X-OR operation of (4ACO)H & (B53F)H results
a. AACB
b. 0000
c. FFFF
d. ABCD
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).FFFF

65. The circuit converting binary data in to decimal is
a. Encoder
b. Multiplexer
c. Decoder
d. Code converter
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Code converter

66. A three input NOR gate gives logic high output only when
a. one input is high
b. one input is low
c. two input are low
d. all input are high
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all input are high

67. In order to implement a n variable switching function, a MUX must have
a. 2^n inputs
b. 2^n + 1 inputs
c. 2^(n-1) inputs
d. 2^n - 1 inputs
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).2^n inputs

68. The absorption law in Boolean algebra says that
a. x + x = x
b. x. x = x
c. x + x . y = x
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).x + x . y = x

69. A latch is constructed using two cross-coupled
a. AND and OR gates
b. AND gates
c. NAND and NOR gates
d. NAND gates
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).NAND gates

70. Which of the following is the most powerful parser?
a. SLR
b. LALR
c. Canonical LR
d. Operator precedence
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Canonical LR