A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. The correction to be applied in decimal adder to the generated sum is
a. 00101
b. 00110
c. 01101
d. 01010
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).00110

32. Which of the following is the fastest logic
a. TTL
b. ECL
c. CMOS
d. LSI
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ECL

33. The digital logic family which has the lowest propagation delay time is
a. ECL
b. TTL
c. CMOS
d. PMOS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).ECL

34. How many AND gates are required to realize Y = CD+EF+G
a. 4
b. 5
c. 3
d. 2
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).2

35. How many select lines will a 16 to 1 multiplexer will have
a. 4
b. 5
c. 3
d. 1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).4

36. CMOS circuits consume power
a. Equal to TTL
b. Less than TTL
c. Twice of TTL
d. Thrice of TTL
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b). Less than TTL

37. The commercially available 8-input multiplexer integrated circuit in the TTL family is
a. 7495
b. 74153
c. 74154
d. 74151
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).74153

38. CMOS circuits are extensively used for ON-chip computers mainly because of their extremely
a. low power dissipation
b. high noise immunity
c. large packing density
d. low cost
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).large packing density

39. Which of the following memories stores the most number of bits
a. a 5M×8 memory
b. a 1M × 16 memory
c. a 5M × 4 memory
d. a 1M ×12 memory
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a). a 5M×8 memory

40. Which of the following is the fastest logic?
a. ECL
b. TTL
c. CMOS
d. LSI
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).ECL

Page 4 of 11