A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. In a combinational circuit, each output depends entirely on the ________ inputs to the circuit.
a. Same
b. Different
c. Common
d. Immediate
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Immediate

72. In ________________ circuit, the output depends on both the present and the past inputs.
a. Parallel
b. Sequential
c. Combinational
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Combinational

73. The steps required for the analysis of combinational circuits are
a. Label the inputs and outputs
b. Obtain the functions of intermediate points and the outputs
c. Draw the truth table
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

74. Circuits that are more complex can be built using the __________ method.
a. First- level
b. Digital Level
c. Block Level
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Block Level

75. BCD-to-Excess-3 Code Conversion is a example of a ______________.
a. 4-bit Parallel Adder
b. Sum-of-Products
c. 2- bit Parallel Adder
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).4-bit Parallel Adder

76. The four common and useful MSI circuits are
a. Decoder
b. Demultiplexer
c. Encoder
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

77. Decoders often come with an enable signal, so that the device is only activated when the enable E equals to ___________.
a. 2
b. 1
c. 3
d. Either a or b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1

78. When more than one input can be active, the priority ____________ must be used.
a. Terms
b. Words
c. Encoder
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Encoder

79. A _________________ is a circuit, which can remember values for a long time or change values when required.
a. Logical Circuit
b. Digital Circuit
c. Memory Element
d. Complex Circuit
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Memory Element

80. A ________________ circuit is not suitable in the synchronous circuit design because of its transparency nature.
a. Latch
b. Parallel
c. Diagonal Circuit
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Latch