A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. The number of control lines for 32 to 1 multiplexer is
a. 4
b. 5
c. 16
d. 6
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).5

42. The logic 0 level of a CMOS logic device is approximately
a. 1.2 volts
b. 0.4 volts
c. 5 volts
d. 0 volts
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).0 volts

43. How many select lines will a 32:1 multiplexer will have
a. 5
b. 8
c. 9
d. 11
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).5

44. Which of following consume minimum power?
a. TTL
b. CMOS
c. DTL
d. RTL
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).CMOS

45. ABCD - seven segment decoder / driver in connected to an LED display. Which segments are illuminated for the input code DCBA = 0001.
a. b, c
b. c, b
c. a, b, c
d. a, b, c, d
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).b, c

46. How many flip-flops are required to produce a divide-by-32 device?
a. 4
b. 6
c. 5
d. 7
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).5

47. A demultiplexer can be used as
a. Encoder
b. Decoder
c. Multiplexer
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Decoder

48. 'n' Flip flops will divide the clock frequency by a factor of
a. n^2
b. n
c. 2^n
d. log (n)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).n

49. If the clock input applied to a cascaded Mod-6 & Mod-4 counter is 48KHz. Than the output of the cascaded arrangement shall be of
a. 4.8 KHz
b. 12 KHz
c. 2 KHz
d. 8 KHz
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).2 KHz

50. Logic gates with a set of input and outputs is arrangement of
a. Combinational circuit
b. Logic circuit
c. Design circuits
d. Register
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Combinational circuit

Page 5 of 12