A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

111. In this type of counter, the complement of the output of the last stage of the shift register is fed back to the D input of the first state.
a. Ring Counter
b. Johnson Counter
c. Straight Counter
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Johnson Counter

112. In this type of counter, the output of the last stage is connected to the D input of the first stage.
a. Ring Counter
b. Johnson Counter
c. Straight Counter
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Ring Counter

113. A device that exhibits two different stable states and functions as a memory element in a binary system is known as______________________ .
a. Registers
b. Flip-Flop
c. VLSI
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Flip-Flop

114. The different types of flip-flops are_____, __________ and____________.
a. R-S
b. D, T
c. J-K
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

115. The __________latch is an asynchronous flip-flop which can be constructed from two NAND gates connected back to back.
a. R-S
b. JK
c. SR
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).R-S

116. Memory is a circuit, which is used to store ____________ information.
a. Accurate
b. Discrete
c. Analog
d. Digital
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Digital

117. A register that can be either static or dynamic
a. Shift
b. Parallel
c. Bit
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Shift

118. Read Only Memory (ROM), as the name suggests, is meant only for __________information from it.
a. Reading/writing
b. Writing
c. Reading
d. All the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Reading

119. Memory can be classified on the basis of the ______________ technology used.
a. Non- Fabrication
b. Bipolar
c. Fabrication
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Fabrication

Page 12 of 12