A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. It contains an equal resistor or current source segment for each possible value of DAC output.
a. Hybrid DAC
b. Binary weighted DAC
c. Segmented DAC
d. R-2R Ladder DAC
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Segmented DAC

92. The total current can be converted into the corresponding voltage by using a/an _______________.
a. Op-Amp
b. Binary weighted ladder
c. Delta sigma DAC
d. Hybrid DAC
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Op-Amp

93. The number of resistors required for an N-bit DAC is 2N in the case of _____________.
a. Weighted resistor type DAC
b. Binary weighted DAC
c. Segmented DAC
d. R-2R ladder DAC
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).R-2R ladder DAC

94. The characteristics of a DAC, which are generally specified by the manufacturers
a. Linearity
b. Resolution
c. Accuracy
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

95. To start the conversion in successive approximation DAC the programmer sets the MSB to ___________ and all other bits to __________.
a. 0,0
b. 0,1
c. 1,0
d. 1,1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).1,0

96. The major block(s) of the dual- slope ADC
a. Integrator
b. Comparator
c. Binary counter, switch drive
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

97. A counter with 10 states
a. Cascading asynchronous counter
b. Decade counter
c. Asynchronous ripple counter
d. Ripple counter
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Decade counter

98. In asynchronous flip-flop, ______________ and clear pin shows negation.
a. Bubble at the rest
b. Active low preset
c. Clear input
d. Active high preset
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Bubble at the rest

99. It is a single input version of J-K flip-flop formed by tying both the inputs of J-K.
a. D flip-flop
b. S flip-flop
c. T flip-flop
d. N flip-flop
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).T flip-flop

100. In flip-flop, the ___________ arrow shows positive transition on the clock.
a. Upward
b. Downward
c. Vertical
d. Horizontal
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Upward

Page 10 of 12