A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. I/O interrupt-driven is more efficient than
a. I/O Modules
b. I/O Devices
c. Programmed I/O
d. CPU
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Programmed I/O

72. Segment pointers divided memory into
a. Register
b. Process
c. Segments
d. Scaling
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Segments

73. The set of all logical addresses generated by a program is referred to as a
a. Memory Addresses
b. Physical Addresses
c. Logical address Space
d. Buffer Addresses
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Logical address Space

74. The replacement algorithm chooses the constraints of
a. Blocks
b. Cache Size
c. Mapping Function
d. Block Size
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Mapping Function

75. Data moved between computer components through
a. I/O Processor
b. I/O Modules
c. I/O Devices
d. I/O Buffers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).I/O Modules

76. Condition codes are bits typically set by the
a. Processor execution
b. processor operation
c. Processor hardware
d. Processor software
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Processor hardware

77. Instruction register contains the instructions most
a. recently deleted
b. Recently fetched
c. Recently updated
d. Recently executed
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Recently fetched

78. The unit of data exchange between cache and main memory is known as
a. Cache Memory
b. Cache Size
c. Block Size
d. Mapping Function
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Block Size

79. User-visible registers enable the machine or programmer to
a. Minimize Compiler
b. Minimize Register
c. Minimize Control
d. Minimize Main Memory usage
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Minimize Main Memory usage

80. Address registers contain main memory addresses of
a. Scheduling
b. Registers
c. Protocols
d. Data and instruction
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Data and instruction