A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. The _______________ of the desired memory location is applied to the address input terminals.
a. Name
b. Address
c. Number
d. Level
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Address

62. In a sequential memory, the words are stored in and read out in a_______________ .
a. Parallel
b. Sequence
c. Length
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Sequence

63. I/O function allows to exchange data directly between an
a. Process States
b. Registers
c. I/O module and the processor
d. I/O devices
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).I/O module and the processor

64. Cache memory is intended to provide memory access
a. Fastest
b. Slow
c. Very Slow
d. Fast
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Fastest

65. Data stores in
a. Monitor
b. Mouse
c. secondary storage
d. Keyboard
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).secondary storage

66. Interrupts are provided primarily as a way to
a. Improve processor utilization
b. Improve processor execution
c. Improve processor control
d. Improve processor speed
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Improve processor utilization

67. Index register involves adding an
a. Index
b. Instruction
c. Information
d. I/O device
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Index

68. Program counter contains the address of the
a. Next programs to be fetched
b. Previous programs to be fetched
c. Previous information to be fetched
d. Next information to be fetched
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Next information to be fetched

69. Memory modules consist of
a. Set of Instructions
b. Set of Registers
c. Set of Locations
d. Set of Programs
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Set of Locations

70. Processor is often referred to
a. Central Processing Unit
b. Hardware
c. System Bus
d. I/O Modules
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Central Processing Unit