A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. There are two types of parity
a. True and False
b. 0 and 1
c. Even and Odd
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Even and Odd

52. This is the maximum time from the start of the valid address of the read cycle to the time when the valid data is available at the data output.
a. Read cycle time (tRC)
b. Access time (tA)
c. Read to output valid time (tRD)
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Access time (tA)

53. In a sequential memory, the words are stored in and out in a sequence.
a. Write
b. Read
c. Write/Read
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Read

54. A___________ is a semiconductor memory device used to store information, which is permanent in nature.
a. Last table
b. RAM
c. K- Map
d. ROM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).ROM

55. Erasing EPROM programming is accomplished by using ultraviolet light that belongs to the UVC range and has a frequency of _____________________.
a. 254.9
b. 253.2
c. 253.7
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).253.7

56. The EPROM eraser will emit________________ light.
a. Fluorescent
b. LED
c. Laser
d. UV
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).UV

57. ________________ organization is essentially an array of selectively open and closed unidirectional contacts.
a. ROM
b. RAM
c. Computer
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).ROM

58. The EEPROM chip is physically similar to the chip.
a. EPROM
b. Minterm
c. POS
d. Either a or b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).EPROM

59. A memory stores data for processing and the instructions for _________.
a. Result
b. Execution
c. Progress
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Execution

60. Number of stored bits per unit area, which determines overall storage capacity and memory cost per bit.
a. Area Efficiency
b. Access Time
c. Power Consumption
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Area Efficiency

Page 6 of 17