A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. An optimizing Compiler does,
a. Better compilation of the given piece of code.
b. Takes advantage of the type of processor and reduces its process time.
c. Does better memory management.
d. Both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Takes advantage of the type of processor and reduces its process time.

32. SPEC stands for,
a. Standard Performance Evaluation Code.
b. System Processing Enhancing Code.
c. System Performance Evaluation Corporation.
d. Standard Processing Enhancement Corporation.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).System Performance Evaluation Corporation.

33. As of 2000, the reference system to find the performance of a system is _____ .
a. Ultra SPARC 10
b. SUN SPARC
c. SUN II
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Ultra SPARC 10

34. When Performing a looping operation, the instruction gets stored in the ______ .
a. Registers
b. Cache
c. System Heap
d. System stack
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Cache

35. The average number of steps taken to execute the set of instructions can be made to be less than one by following _______ .
a. ISA
b. Pipe-lining
c. Super-scaling
d. Sequential
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Super-scaling

36. If the instruction, Add R1,R2,R3 is executed in a system which is pipe-lined, then the value of S is (Where S is term of the Basic performance equation)
a. 3
b. ~2
c. ~1
d. 6
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).~1

37. CISC stands for
a. Complete Instruction Sequential Compilation
b. Computer Integrated Sequential Compiler
c. Complex Instruction Set Computer
d. Complex Instruction Sequential Compilation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Complex Instruction Set Computer

38. As of 2000, the reference system to find the SPEC rating are built with _____ Processor .
a. Intel Atom SParc 300Mhz
b. Ultra SPARC -IIi 300MHZ
c. Amd Neutrino series
d. ASUS A series 450 Mhz
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Ultra SPARC -IIi 300MHZ

39. In Breakpoint mode of operation,
a. The program is interrupted after each detection
b. The program will not be stopped and the errors are sorted out after the complete program is scanned
c. There is no effect on the program, i.e the program is executed without rectification of errors
d. The program is alted only at specific points
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).The program is alted only at specific points

40. The different modes of operation of a computer is
a. User and System mode
b. User and Supervisor mode
c. Supervisor and Trace mode
d. Supervisor,User and Trace mode
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).User and Supervisor mode

Page 4 of 17