A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. ISP stands for,
a. Instruction Set Processor
b. Information Standard Processing
c. Interchange Standard Protocol
d. Interrupt Service Procedure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Instruction Set Processor

22. The internal Components of the processor are connected by _______ .
a. Processor intra-connectivity circuitry
b. Processor bus
c. Memory bus
d. Rambus
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Processor bus

23. ______ is used to choose between increment the PC or performing ALU operations .
a. Conditional codes
b. Multiplexer
c. Control unit
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Multiplexer

24. The registers, ALU and the interconnection between them are collectively called as _____ .
a. Process route
b. Information trail
c. Information path
d. Data path
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Data path

25. _______ is used to store data in registers .
a. D flip flop
b. JK flip flop
c. RS flip flop
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).D flip flop

26. During the execution of the instructions, a copy of the instructions is placed in the ______
a. Register
b. RAM
c. System heap
d. Cache
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Cache

27. Two processors A and B have clock frequencies of 700 Mhz and 900 Mhz respectively. Suppose A can execute an instruction with an average of 3 steps and B can execute with an average of 5 steps. For the execution of the same instruction which processor is faster ?
a. A
b. B
c. Both take the same time
d. Insuffient information
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).A

28. A processor performing fetch or decoding of different instruction during the execution of another instruction is called ______ .
a. Super-scaling
b. Pipe-lining
c. Parallel Computation
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Pipe-lining

29. For a given FINITE number of instructions to be executed, which architecture of the processor provides for a faster execution ?
a. ISA
b. ANSA
c. Super-scalar
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Super-scalar

30. The clock rate of the processor can be improved by
a. Improving the IC technology of the logic circuits
b. Reducing the amount of processing done in one step
c. By using overclocking method
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

Page 3 of 17