A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. The I/O interface required to connect the I/O device to the bus consists of ______
a. Address decoder and registers
b. Control circuits
c. Both a and b
d. Only b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a and b

12. To reduce the memory access time we generally make use of ______ .
a. Heaps
b. Higher capacity RAM’s
c. SDRAM’s
d. Cache’s
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Cache’s

13. ______ is generally used to increase the apparent size of physical memory .
a. Secondary memory
b. Virtual memory
c. Hard-disk
d. Disks
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Virtual memory

14. MFC stands for
a. Memory Format Caches.
b. Memory Function Complete.
c. Memory Find Command.
d. Mass Format Command.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Memory Function Complete.

15. The time delay between two successive initiation of memory operation _______ .
a. Memory access time
b. Memory search time
c. Memory cycle time
d. Instruction delay
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Memory cycle time

16. The decoded instruction is stored in ______ .
a. IR
b. PC
c. Registers
d. MDR
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).IR

17. The instruction -> Add LOCA,R0 does,
a. Adds the value of LOCA to R0 and stores in the temp register
b. Adds the value of R0 to the address of LOCA
c. Adds the values of both LOCA and R0 and stores it in R0
d. Adds the value of LOCA with a value in accumulator and stores it in R0
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Adds the values of both LOCA and R0 and stores it in R0

18. Which registers can interact with the secondary storage ?
a. MAR
b. PC
c. IR
d. R0
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).MAR

19. During the execution of a program which gets initialized first ?
a. MDR
b. IR
c. PC
d. MAR
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).PC

20. Which of the register/s of the processor is/are connected to Memory Bus ?
a. PC
b. MAR
c. IR
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).MAR

Page 2 of 17