A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. Data and instructions that are being used frequently are stored in
a. Cache
b. Block
c. hard disk
d. main memory
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Block

92. Processor-I/O involves data transferring between
a. Computers
b. Processor and I/O modules
c. Registers
d. User Processes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Processor and I/O modules

93. Data register can be assigned to a
a. Variety of Functions
b. Variety of Devices
c. Variety of Programs
d. Variety of systems
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Variety of Functions

94. PerformanceX = 1/ Execution Time x the given relation shows that
a. Performance is increased when execution time is decreased
b. Performance is increased when execution time is increased
c. Performance is decreased when execution time is decreased
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Performance is increased when execution time is decreased

95. The processor having Clock cycle of 0.25ns will have the clock rate of
a. 2GHz
b. 3GHz
c. 4GHz
d. 8GHz
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).4GHz

96. The valid and unimpeachable measurement of performance of any computer is
a. Clock rate
b. Instruction set
c. Execution time
d. Delay time
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Execution time

97. The native MIPS has the MIPS measurement of
a. MIPS = Instruction count/(Execution time)10^6
b. MIPS = Instruction count/(Execution time)10^3
c. MIPS = Instruction count/Execution time
d. MIPS = (Execution time)10^6
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).MIPS = Instruction count/(Execution time)10^6

98. If computer A execute a program in 10 seconds and computer B runs the same in 15 seconds, how much faster is computer A than computer B
a. 1.4 times
b. 1.5 times
c. 1 time
d. 5.1 times
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).1.5 times

99. For two computers X and Y, if the performance of computer X is greater than the performance of computer Y, we have
a. PerformanceX =2PerformanceX
b. PerformanceX =PerformanceX
c. PerformanceX < PerformanceY
d. PerformanceX > PerformanceY
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).PerformanceX > PerformanceY

100. The total amount of work done during execution, in a given time is referred to as
a. Response time
b. Execution time
c. Through put
d. Delay time
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Through put