A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. The main virtue for using single Bus structure is
a. Fast data transfers
b. Cost effective connectivity and speed
c. Cost effective connectivity and ease of attaching peripheral devices
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Cost effective connectivity and ease of attaching peripheral devices

2. ______ are used to over come the difference in data transfer speeds of various devices.
a. Speed enhancing circuitory
b. Bridge circuits
c. Multiple Buses
d. Buffer registers
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Buffer registers

3. To extend the connectivity of the processor bus we use ______ .
a. PCI bus
b. SCSI bus
c. Controllers
d. Multiple bus
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).PCI bus

4. IBM developed a bus standard for their line of computers ‘PC AT’ called _____ .
a. IB bus
b. M-bus
c. ISA
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).ISA

5. The bus used to connect the monitor to the CPU is ______ .
a. PCI bus
b. SCSI bus
c. Memory bus
d. Rambus
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).SCSI bus

6. ANSI stands for
a. American National Standards Institute
b. American National Standard Interface
c. American Network Standard Interfacing
d. American Network Security Interrupt
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).American National Standards Institute

7. _____ register Connected to the Processor bus is a single-way transfer capable.
a. PC
b. IR
c. Temp
d. Z
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Z

8. In multiple Bus organisation, the registers are collectively placed and referred as ______ .
a. Set registers
b. Register file
c. Register Block
d. Map registers
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Register file

9. The main advantage of multiple bus organisation over single bus is
a. Reduction in the number of cycles for execution
b. Increase in size of the registers
c. Better Connectivity
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Increase in size of the registers

10. The ISA standard Buses are used to connect
a. RAM and processor
b. GPU and processor
c. Harddisk and Processor
d. CD/DVD drives and Processor
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Harddisk and Processor

Page 1 of 13