A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Which of the following is based on the IETF Session Initiation Protocol ?
a. WSDL
b. SIMPLE
c. SOAP
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).SIMPLE

12. Point out the wrong statement :
a. Atom is a syndication format that allows for HTTP protocols to create and update information
b. Cloud services span the gamut of computer applications
c. The impact of cloud computing on network communication is to discourage the use of open-network protocols in place of proprietary protocols
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).The impact of cloud computing on network communication is to discourage the use of open-network protocols in place of proprietary protocols

13. Which of the following is classic example of an IaaS service model ?
a. AWS
b. Azure
c. Cloudera
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).AWS

14. _________ is designed specifically to run connected to the cloud as a dedicated cloud client.
a. Harvera Tablet OS
b. Fedora Netbook OS
c. Jolicloud Netbook OS
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Jolicloud Netbook OS

15. Which of the following is management console in AWS ?
a. CSC
b. CCS
c. CSS
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).CCS

16. A group of users within a particular instance is called :
a. suser
b. pod
c. superuser
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).pod

17. Pods are aggregated into pools within an IaaS region or site called an _________ zone.
a. restricted
b. unavail
c. availability
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).availability

18. ______ offering provides the tools and development environment to deploy applications on another vendor’s application.
a. PaaS
b. IaaS
c. CaaS
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).IaaS

19. Point out the correct statement :
a. Platforms cannot be based on specific types of development languages, application frameworks, or other constructs
b. PaaS systems offer a way to create user interfaces
c. In a CaaS model, customers may interact with the software to enter and retrieve data
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).PaaS systems offer a way to create user interfaces

20. Which of the following is associated with considerable vendor lock-in ?
a. PaaS
b. IaaS
c. CaaS
d. SaaS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).PaaS

Page 2 of 3