A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which of the following is a virtual machine technology now owned by Oracle that can run various operating systems ?
a. Vmachines
b. VirtualBox
c. ThoughtPolice
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).VirtualBox

2. Point out the correct statement
a. JumpIt is an open-source virtual appliance installation and management service
b. Converting a virtual appliance from one platform to another is easy proposition
c. Nearly all major virtualization platform vendors support OVF, notably VMware, Microsoft, Oracle, and Citrix
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Nearly all major virtualization platform vendors support OVF, notably VMware, Microsoft, Oracle, and Citrix

3. Which of the following lets a Web service advertise itself in terms of a collection of endpoints ?
a. WSDL
b. VMc
c. SOAP
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).WSDL

4. Which of the following is a specification for multicast discovery on a LAN ?
a. WS-Agent
b. WS-Discovery
c. WS-SOAP
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).WS-Discovery

5. Pick the wrong statement :
a. Cloud computing arises from services available over the Internet communicating
b. XML-RPC uses platform-independent XML data to encode program calls that are transported over HTTP
c. SOAP uses JSON for its messages and uses RPC and HTTP for message passing
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).SOAP uses JSON for its messages and uses RPC and HTTP for message passing

6. _________ as a Service is a cloud computing infrastructure that creates a development environment upon which applications may be build.
a. Infrastructure
b. Service
c. Platform
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Platform

7. _________ is a cloud computing service model in which hardware is virtualized in the cloud.
a. IaaS
b. CaaS
c. PaaS
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).IaaS

8. Which of the following is fundamental unit of virtualized client in an IaaS deployment ?
a. workunit
b. workspace
c. workload
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).workload

9. How many types of virtual private server instances are partitioned in an IaaS stack ?
a. one
b. two
c. three
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).three

10. Point out the correct statement :
a. WS-+ services carried over XML messages using the SOAP protocol access remote server applications
b. REST stands for Representational State Transfer
c. A transaction following the rules of SOAP is considered to be RESTful
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).REST stands for Representational State Transfer

Page 1 of 3