A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Point out the wrong statement:
a. Cloud services are having a major impact on cellular phone technology, and vice versa
b. Very few smartphones come with native applications that consume Web services
c. Mobile application developers are staging their apps in the cloud, and a number of hosting services provide support for this
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Very few smartphones come with native applications that consume Web services

2. Which of the following are essential characteristic of smartphone in cloud ?
a. A smartphone offers advanced calling features such as video calls or conferencing
b. A smartphone has a recognizable operating system
c. A smartphone comes with a touchscreen
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).A smartphone has a recognizable operating system

3. Which of the following factors needs to be considered while moving from smartphone execution to a virtual machine running in the cloud ?
a. Network bandwidth
b. Memory
c. Processing power
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Network bandwidth

4. Which of the following is a push mechanism for publishing Web site data that is device-specific ?
a. WAP
b. GPRS
c. GAP
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).WAP

5. Point out the wrong statement :
a. Mobile devices use less network traffic in consuming Web services than do fixed-line systems
b. Mobile devices present some challenges for Web services
c. Many service protocols are specifically aimed at providing the necessary translation required to make Web sites look good on mobile devices
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Mobile devices use less network traffic in consuming Web services than do fixed-line systems

6. Which of the following is a form of message push service ?
a. FMS
b. SMS
c. RMS
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).SMS

7. Point out the correct statement :
a. To use a Web service, a device do not need to know about that service and know how to access it
b. Mobile devices can transmit specific information about the condition of the device and its user
c. Pull services are an important mechanism in e-mail and in certain forms of publishing
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).None of the mentioned

8. Which of the following has made the development of mobile Web applications much easier and more powerful ?
a. Web Services
b. Cloud Computing
c. IM
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Web Services

9. Which of the following feature is highly emphasized in open system for mobile application ?
a. scalability
b. integrity
c. interoperability
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).interoperability

10. Which of the following factor needs to be addressed while working with mobile applications in cloud ?
a. Different methods of navigation through the interface
b. Slow transmission over the connection
c. Variable screen sizes and resolutions
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

Page 1 of 2