A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. _________ computing refers to applications and services that run on a distributed network using virtualized resources.
a. Distributed
b. Cloud
c. Soft
d. Parallel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Cloud

2. Point out the wrong statement :
a. The massive scale of cloud computing systems was enabled by the popularization of the Internet
b. Soft computing represents a real paradigm shift in the way in which systems are deployed
c. Cloud computing makes the long-held dream of utility computing possible with a pay-as-you-go, infinitely scalable, universally available system
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Soft computing represents a real paradigm shift in the way in which systems are deployed

3. ________ as a utility is a dream that dates from the beginning of the computing industry itself.
a. Model
b. Computing
c. Software
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Computing

4. Which of the following is essential concept related to Cloud ?
a. Reliability
b. Productivity
c. Abstraction
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Abstraction

5. Point out the wrong statement:
a. All applications benefit from deployment in the cloud
b. With cloud computing, you can start very small and become big very fast
c. Cloud computing is revolutionary, even if the technology it is built on is evolutionary
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).All applications benefit from deployment in the cloud

6. Which of the following cloud concept is related to pooling and sharing of resources ?
a. Polymorphism
b. Abstraction
c. Virtualization
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Virtualization

7. ________ has many of the characteristics of what is now being called cloud computing.
a. Internet
b. Softwares
c. Web Service
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Internet

8. Cloud computing is an abstraction based on the notion of pooling physical resources and presenting them as a ________ resource.
a. real
b. virtual
c. cloud
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).virtual

9. Which of the following is Cloud Platform by Amazon ?
a. Azure
b. AWS
c. Cloudera
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Cloudera

10. _________ model consists of the particular types of services that you can access on a cloud computing platform.
a. Service
b. Deployment
c. Application
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Service

Page 1 of 3