A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which of the following is storage data interchange interface for stored data objects ?
a. OCC
b. OCCI
c. OCMI
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).OCCI

2. Point out the correct statement:
a. To determine whether your application will port successfully, you should perform a functionality mapping exercise
b. Cloud computing supports some application features better than others
c. Cloud bursting is an overflow solution that clones the application to the cloud and directs traffic to the cloud during times of high traffic
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

3. ________ data represents more than 50 percent of the data created every day.
a. Shadow
b. Light
c. Dark
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Shadow

4. Point out the wrong statement:
a. Some APIs are both exposed as SOAP and REST
b. The role of a cloud vendor’s specific API has impact on porting an application
c. There are mainly three types of cloud storage
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).There are mainly three types of cloud storage

5. Which of the following system does not provision storage to most users ?
a. PaaS
b. IaaS
c. CaaS
d. SaaS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).IaaS

6. The addition of a software package on top of a cloud storage volume makes most cloud storage offerings conform to a ________ as a Service model.
a. Software
b. Platform
c. Analytics
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Software

7. How many categories of storage devices broadly exist in cloud ?
a. 1
b. 2
c. 3
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).2

8. Which of the following storage devices exposes its storage to clients as Raw storage that can be partitioned to create volumes ?
a. block
b. file
c. disk
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).block

9. Which of the following impose additional overhead on clients and offer faster transfer ?
a. Block storage
b. File Storage
c. File Server
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Block storage

10. Which of the following cloud storage is mainly meant for developers and to support applications built using Web services ?
a. Managed
b. Unmanaged
c. Disk
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Managed

Page 1 of 2