A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Point out the correct statement :
a. Capacity planning seeks to match demand to available resources
b. Capacity planning examines what systems are in place, measures their performance, and determines patterns in usage that enables the planner to predict demand
c. Resources are provisioned and allocated to meet demand
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

2. What is the relation of capacity attribute to performance ?
a. same
b. different
c. similar
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).different

3. What does L in LAMP stands for ?
a. Lamp
b. Linux
c. Lone
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Linux

4. Point out the wrong statement :
a. Network capacity is one of the easiest factors to determine
b. A system uses resources to satisfy cloud computing demands that include processor, memory, storage, and network capacity
c. Scaling a system can be done by scaling up vertically to more powerful systems
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Network capacity is one of the easiest factors to determine

5. Which of the following is one of the major categories of Amazon Machine Instances that you can create on the Amazon Web Service ?
a. WAMP
b. XAMPP
c. LAMP
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).LAMP

6. Which of the following is used as substitute for PHP as scripting language in LAMP ?
a. Scala
b. Perl
c. Ruby
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Perl

7. Which of the following RDBMS is used by LAMP ?
a. SQL Server
b. DB2
c. MySQL
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).MySQL

8. Which of the following is critical step in capacity planning ?
a. Predict the future based on historical trends and other factors
b. Load the system until it is overloaded
c. Deploy or tear down resources to meet your predictions
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Load the system until it is overloaded

9. Which of the following is hardest factor to determine ?
a. Network performance
b. Network capacity
c. Network delay
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Network capacity

10. How many aspects needs to be considered while assessing network capacity ?
a. one
b. two
c. three
d. four
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).three

Page 1 of 2