A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. C99 standard guarantees uniqueness of ____ characters for internal names.
a. 31
b. 63
c. 12
d. 14
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).63

2. C99 standard guarantess uniqueness of _____ characters for external names.
a. 31
b. 6
c. 12
d. 14
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).31

3. Which of the following is not a valid variable name declaration?
a. int __a3;
b. int __3a;
c. int 3_a;
d. int _3a;
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).int 3_a;

4. Variable names beginning with underscore is not encouraged. Why?
a. It is not standardized
b. To avoid conflicts since assemblers and loaders use such names
c. To avoid conflicts since library routines use such names
d. To avoid conflicts with environment variables of an operating system
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).To avoid conflicts since library routines use such names

5. All keywords in C are in
a. LowerCase letters
b. UpperCase letters
c. CamelCase letters
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).LowerCase letters

6. Variable name resolving (number of significant characters for uniqueness of variable) depends on
a. Compiler and linker implementations
b. Assemblers and loaders implementations
c. C language
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Compiler and linker implementations

7. Which of the following is not a valid C variable name?
a. int number;
b. float rate;
c. int variable_count;
d. int $main;
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).int $main;

8. Which of the following is true for variable names in C?
a. They can contain alphanumeric characters as well as special characters
b. It is not an error to declare a variable to be one of the keywords(like goto, static)
c. Variable names cannot start with a digit
d. Variable can be of any length
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Variable names cannot start with a digit

9. Which is valid C expression?
a. int my_num = 100,000;
b. int my_num = 100000;
c. int my num = 1000;
d. int $my_num = 10000;
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).int my_num = 100000;

10. What is the output of this C code?
#include <stdio.h>
    int main()
    {
        printf("Hello World! %d \n", x);
        return 0;
    }
a. Hello World! x;
b. Hello World! followed by a junk value
c. Compile time error
d. Hello World!
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Compile time error

Page 1 of 51