A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Dennis Was Author of Famous Programming Book _________ .
a. C Programming and Techniques
b. Thinking in C
c. The C Programming Language
d. Learn C Step By Step
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).The C Programming Language

2. C Programming was created at ______ by Dennis Ritchie.
a. Stanford Lab
b. Haward University
c. AT&T Bell Laboratory
d. L&T Laboratory
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).AT&T Bell Laboratory

3. C Programming was created in Year _______ .
a. 1976
b. 1972
c. 1967
d. 1980
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1972

4. Many features of C were derived from an earlier language called _____.
a. B
b. PASCAL
c. BASIC
d. FORTRAN
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).B

5. Which Committee standardize C Programming Language ?
a. ANSI
b. W3C
c. TRAI
d. ISO
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).ANSI

6. Ritchie and Brian Kernighan jointly carried out the development of C and that version is ________ .
a. K&R C
b. ANSI C
c. C99
d. R&K C
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).K&R C

7. Who was Creator of B Language , which inspired Dennis Ritchie to create Strong Procedural Language called C ?
a. Ken Thompson
b. Thomas E. Kurtz
c. John W. Backus
d. Brian Kernighan
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Ken Thompson

8. Dennis Ritchie Born On ___________ ?
a. September 9, 1941
b. September 9, 1958
c. September 9, 1951
d. September 9, 1947
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).September 9, 1941

9. Who is called as Father of C Programming Language ?
a. Steve Jobs
b. Dennis Ritchie
c. Ken Thompson
d. Bill Gates
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Dennis Ritchie

10. By Nationality , Dennis Ritchie Was _________ ?
a. British
b. Russian
c. Canadian
d. American
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).American

Page 1 of 16