A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Satellite Image Analysis System is
a. Episodic
b. Semi-Static
c. Single agent
d. Partially Observable
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Partially Observable

12. Which search strategy is also called as blind search?
a. Uninformed search
b. Informed search
c. Simple reflex search
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Uninformed search

13. How many types are available in uninformed search method?
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).5

14. Which search is implemented with an empty first-in-first-out queue?
a. Depth-first search
b. Breadth-first search
c. Bidirectional search
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Breadth-first search

15. When is breadth-first search is optimal?
a. When there is less number of nodes
b. When all step costs are equal
c. When all step costs are unequal
d. Both a & c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).When all step costs are equal

16. How many successors are generated in backtracking search?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).1

17. Which algorithm is used to solve any kind of problem?
a. Breath-first algorithm
b. Tree algorithm
c. Bidirectional search algorithm
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Tree algorithm

18. Which search algorithm imposes a fixed depth limit on nodes?
a. Depth-limited search
b. Depth-first search
c. Iterative deepening search
d. Bidirectional search
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Depth-limited search

19. Which search implements stack operation for searching the states?
a. Depth-limited search
b. Depth-first search
c. Breadth-first search
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Depth-first search

20. What is the other name of informed search strategy?
a. Simple search
b. Heuristic search
c. Online search
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Heuristic search

Page 2 of 3