A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. Natural objects can be realistically modeled using:
a. Binary space partitioning tree
b. Fractal Geometry
c. Octrees
d. Constructive Solid Geometry
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Fractal Geometry

102. An agent can improve its performance by
a. Perceiving
b. Responding
c. Learning
d. Observing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Learning

103. Which of the following is true for semi-dynamic environment?
a. The environment may change while the agent is deliberating.
b. The environment itself does not change with the passage of time but the agent’s performance score does.
c. Even if the environment changes with the passage of time while deliberating, the performance score does not change.
d. Environment and performance score, both change simultaneously.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).The environment itself does not change with the passage of time but the agent’s performance score does.

104. In Artificial Intelligence (AI), an environment is uncertain if it is ..............
a. Not fully observable and not deterministic
b. Not fully observable or not deterministic
c. Fully observable but not deterministic
d. Not fully observable but deterministic
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Not fully observable or not deterministic

105. In Artificial Intelligence (AI), a simple reflex agent selects actions on the basis of ...................
a. current percept, completely ignoring rest of the percept history.
b. rest of the percept history, completely ignoring current percept.
c. both current percept and complete percept history.
d. both current percept and just previous percept.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).current percept, completely ignoring rest of the percept history.

106. In heuristic search algorithms in Artificial Intelligence (AI), if a collection of admissible heuristics h1.......hm is available for a problem and none of them dominates any of the others, which should we choose?
a. h(n)=max{h1(n),....,hm(n)}
b. h(n)=min{h1(n),....,hm(n)}
c. h(n)=avg{h1(n),....,hm(n)}
d. h(n)=sum{h1(n),....,hm(n)}
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).h(n)=max{h1(n),....,hm(n)}

107. Consider following sentences regarding A*, an informed search strategy in Artificial Intelligence (AI).

(a) A* expands all nodes with f(n) < C*.
(b) A* expands no nodes with f(n) /C*.
(c) Pruning is integral to A*.

Here, C* is the cost of the optimal solution path.
Which of the following is correct with respect to the above statements?
a. Both statement (a) and statement (b) are true.
b. Both statement (a) and statement (c) are true.
c. Both statement (b) and statement (c) are true.
d. All the statements (a), (b) and (c) are true.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Both statement (a) and statement (c) are true.

108. Consider a vocabulary with only four propositions A, B, C and D. How many models are there for the following sentence?

B V C
a. 10
b. 12
c. 15
d. 16
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).12

109. Consider the following statements :

(a) False╞ True
(b) If α╞ (β ∧ γ) then α╞ β and α╞ γ.

Which of the following is correct with respect to the above statements?
a. Both statement (a) and statement (b) are false.
b. Statement (a) is true but statement (b) is false.
c. Statement (a) is false but statement (b) is true.
d. Both statement (a) and statement (b) are true.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both statement (a) and statement (b) are true.

110. Consider the following English sentence:

“Agra and Gwalior are both in India”.

A student has written a logical sentence for the above English sentence in First-Order Logic using predicate In(x, y), which means x is in y, as follows:

In(Agra, India) V In(Gwalior, India)

Which one of the following is correct with respect to the above logical sentence?
a. It is syntactically valid but does not express the meaning of the English sentence.
b. It is syntactically valid and expresses the meaning of the English sentence also.
c. It is syntactically invalid but expresses the meaning of the English sentence.
d. It is syntactically invalid and does not express the meaning of the English sentence.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).It is syntactically valid but does not express the meaning of the English sentence.

Page 11 of 12