A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. Which of the following are examples of software development tools?
a. debuggers
b. editors
c. assemblers, compilers and interpreters
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

52. The conference that launched the AI revolution in 1956 was held at:
a. Dartmouth
b. Harvard
c. New York
d. Stanford
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Dartmouth

53. Graphic interfaces were first used in a Xerox product called:
a. InterLISP
b. Ethernet
c. Smalltalk
d. ZetaLISP
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Smalltalk

54. The Al researcher who co-authored both the Handbook of Artificial Intelligence and The Fifth Generation is:
a. Bruce Lee
b. Randy Davis
c. Ed Feigenbaum
d. Mark Fox
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Ed Feigenbaum

55. KEE is a product of:
a. Teknowledge
b. IntelliCorpn
c. Texas Instruments
d. Tech knowledge
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).IntelliCorpn

56. The company that grew out of research at the MIT AI lab is:
a. AI corp
b. LMI
c. Symbolics
d. both (b) and (c)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).both (b) and (c)

57. Artificial intelligence is
a. the embodiment of human intellectual capabilities within a computer.
b. a set of computer programs that produce output that would be considered to reflect intelligence if it were generated by humans.
c. the study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

58. The cray X-MP, IBM 3090 and connection machine can he characterized as
a. SISD
b. SIMD
c. MISD
d. MIMD
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).SIMD

59. Which particular generation of computers is associated with artificial intelligence?
a. Second
b. Fourth
c. Fifth
d. Third
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Fifth

60. The integrated circuit was invented by Jack Kilby of:
a. MIT
b. Texas Instruments
c. Xerox
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Texas Instruments

Page 6 of 8