A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Strong AI is
a. the embodiment of human intellectual capabilities within a computer.
b. a set of computer programs that produce output that would be considered to reflect intelligence if it were generated by humans.
c. the study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).the embodiment of human intellectual capabilities within a computer.

42. If the English Philosopher Thomas Hobbes could be called 'grandfather' of artificial intelligence, then who could be called its father?
a. A.M. Turning
b. John McCarthy
c. Allen Newell
d. Herbert Simon
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).A.M. Turning

43. An AI system developed by Daniel Bobrow to read and solve algebra word problems
a. SHRDLU
b. SIMD
c. BACON
d. STUDENT
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).STUDENT

44. The "Turing Machine" showed that you could use a/an _____ system to program any algorithmic task.
a. binary
b. electro-chemical
c. recursive
d. semantic
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).binary

45. MCC is investigating the improvement of the relationship between people and computers through a technology called:
a. computer-aided design
b. human factors
c. parallel processing
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).human factors

46. The applications in the Strategic Computing Program include:
a. battle management
b. autonomous systems
c. pilot's associate
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

47. The primary interactive method of communication used by humans is:
a. reading
b. writing
c. speaking
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).speaking

48. Elementary linguistic units which are smaller than words are:
a. allophones
b. phonemes
c. syllables
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

49. A mouse device may be:
a. electro-chemical
b. mechanical
c. optical
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).both b and c

50. Arthur Samuel is linked inextricably with a program that played:
a. checkers
b. chess
c. cricket
d. football
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).checkers

Page 5 of 8