A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. In which of the following areas may ICAI programs prove to be useful?
a. educational institutions
b. corporations
c. department of Defence
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

32. A series of AI systems developed by Pat Langley to explore the role of heuristics in scientific discovery.
a. RAMD
b. BACON
c. MIT
d. DU
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).BACON

33. A.M. turing developed a technique for determining whether a computer could or could not demonstrate the artificial Intelligence,, Presently, this technique is called
a. Turing Test
b. Algorithm
c. Boolean Algebra
d. Logarithm
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Turing Test

34. DARPA, the agency that has funded a great deal of American AI research, is part of the Department of:
a. Defense
b. Energy,
c. Education
d. Justice
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Defense

35. Which of these schools was not among the early leaders in AI research?
a. Dartmouth University
b. Harvard University
c. Massachusetts Institute of Technology
d. Stanford University
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Harvard University

36. A certain Professor at the Stanford University coined the word 'artificial intelligence' in 1956 at a conference held at Dartmouth college. Can you name the Professor?
a. David Levy
b. John McCarthy
c. Joseph Weizenbaum
d. Hans Berliner
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).John McCarthy

37. Which of the following have computers traditionally done better than people?
a. storing information
b. responding flexibly
c. computing numerically
d. both (a) and (c)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).both (a) and (c)

38. What part of the manufacturing process relate to each stage of the process and to the process as a whole?
a. field service
b. design
c. distribution
d. project management
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).project management

39. In the 16th century, a Czech rabbi reportedly created a living clay man whose name has become a synonym for an artificial human. The clay man's name was:
a. Frankenstein
b. Golem
c. Paracelsus
d. Hal
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Golem

40. How many control unit(s) is/are available in SISD (single data stream, single data stream) architecture?
a. one
b. two
c. more than one
d. Mone
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).one

Page 4 of 8