A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Which Nobel Laureate is also known as the Father of Artificial Intelligence?
a. Herbert A. Simon
b. Howard Aiken
c. Charles Babbage
d. Alan Turing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Herbert A. Simon

22. What stage of the manufacturing process has been described as "the mapping of function onto form"?
a. Design
b. Distribution
c. project management
d. field service
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Design

23. Prior to the invention of time sharing, the prevalent method of computer access was:
a. batch processing
b. telecommunication
c. remote access
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).batch processing

24. The Strategic Computing Program is a project of the:
a. Defense Advanced Research Projects Agency
b. National Science Foundation
c. Jet Propulsion Laboratory
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Defense Advanced Research Projects Agency

25. Weak AI is
a. the embodiment of human intellectual capabilities within a computer.
b. a set of computer programs that produce output that would be considered to reflect intelligence if it were generated by humans.
c. the study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).the study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.

26. The new organization established to implement the Fifth Generation Project is called:
a. ICOT (Institute for New Generation Computer Technology)
b. MITI (Ministry of International Trade and Industry)
c. MCC (Microelectronics and Computer Technology Corporation)
d. SCP (Stategic Computing Program)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).ICOT (Institute for New Generation Computer Technology)

27. Ambiguity may be caused by:
a. syntactic ambiguity
b. multiple word meanings
c. unclear antecedents
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

28. Which type of actuator generates a good deal of power but tends to be messy?
a. electric
b. hydraulic
c. pneumatic
d. (B) and (c) above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).hydraulic

29. A process that is repeated, evaluated, and refined is called:
a. diagnostic
b. descriptive
c. interpretive
d. iterative
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).iterative

30. Who is considered to be the "father" of artificial intelligence?
a. Fisher Ada
b. John McCarthy
c. Allen Newell
d. Alan Turning
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).John McCarthy

Page 3 of 8