A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. The field that investigates the mechanics of human intelligence is:
a. history
b. cognitive science
c. psychology
d. sociology
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).cognitive science

12. What is the name of the computer program that simulates the thought processes of human beings?
a. Human logic
b. Expert reason
c. Expert system
d. Personal information
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Expert system

13. What is the name of the computer program that contains the distilled knowledge of an expert?
a. Data base management system
b. Management information System
c. Expert system
d. Artificial intelligence
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Expert system

14. Claude Shannon described the operation of electronic switching circuits with a system of mathematical logic called:
a. LISP
b. XLISP
c. Boolean algebra
d. neural networking
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Boolean algebra

15. What of the following is considered to be a pivotal event in the history of AI.
a. 1949, Donald O, The organization of Behavior.
b. 1950, Computing Machinery and Intelligence.
c. 1956, Dartmouth University Conference Organized by John McCarthy
d. 1961, Computer and Computer Sense.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: 1956, Dartmouth University Conference Organized by John McCarthy.

16. High-resolution, bit-mapped displays are useful for displaying:
a. clearer characters
b. graphics
c. more characters
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

17.
A bidirectional feedback loop links computer modelling with:
a. artificial science
b. heuristic processing
c. human intelligence
d. cognitive science
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).cognitive science

18. Which of the following have people traditionally done better than computers?
a. recognizing relative importance
b. finding similarities
c. resolving ambiguity
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

19. The explanation facility of an expert system may be used to:
a. construct a diagnostic model
b. expedite the debugging process
c. explain the system's reasoning process
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both b and c

20. Strong Artificial Intelligence is
a. the embodiment of human intellectual capabilities within a computer.
b. a set of computer programs that produce output that would be considered to reflect intelligence if it were generated by humans.
c. the study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).the embodiment of human intellectual capabilities within a computer.

Page 2 of 8