A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Which are necessary for an agent to solve an online search problem?
a. Actions
b. Step-cost function
c. Goal-test
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

22. If a robot can alter its own trajectory in response to external conditions, it is considered to be:
a. intelligent
b. mobile
c. open loop
d. non-servo
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).intelligent

23. One of the leading American robotics centers is the Robotics Institute located at:
a. CMU
b. MIT
c. RAND
d. SRI
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).CMU

24. Nils Nilsson headed a team at SRI that created a mobile robot named:
a. Robitics
b. Dedalus
c. Shakey
d. Vax
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Shakey

25. A computer program that contains expertise in a particular domain is called an:
a. intelligent planner
b. automatic processor
c. expert system
d. operational symbolizer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).expert system

26. Which of the following, is a component of an expert system?
a. inference engine
b. knowledge base
c. user interface
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

27. Expert Ease was developed under the direction of:
a. John McCarthy
b. Donald Michie
c. Lofti Zadeh
d. Alan Turing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Donald Michie

28. An AI system developed by Terry A. Winograd to permit an interactive dialogue about a domain he called blocks-world.
a. SHRDLU
b. SIMD
c. BACON
d. STUDENT
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).SHRDLU

29. Which of the following is an advantage of using an expert system development tool?
a. imposed structure
b. knowledge engineering assistance
c. rapid prototyping
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

30. An expert system differs from a database program in that only an expert system:
a. contains declarative knowledge
b. contains procedural knowledge
c. features the retrieval of stored information
d. expects users to draw their own conclusions
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).contains procedural knowledge

Page 3 of 3