A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Which instruments are required for perceiving and acting upon the environment?
a. Sensors and Actuators
b. Sensors
c. Perceiver
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Sensors and Actuators

12. An ‘agent’ is anything that,
a. Perceives its environment through sensors and acting upon that environment through actuators
b. Takes input from the surroundings and uses its intelligence and performs the desired operations
c. A embedded program controlling line following robot
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

13. What is perception sequence of an agent?
a. A periodic inputs sets
b. a complete history of everything the agent has ever perceived
c. Both a and b
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a and b

14. Agents behavior can be best described by
a. Perception sequence
b. Agent function
c. Sensors and Actuators
d. Environment in which agent is performing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Agent function

15. What could possibly be the environment of a Satellite Image Analysis System?
a. Computers in space and earth
b. Image categorization techniques
c. Statistical data on image pixel intensity value and histograms
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

16. How many types of agents in artificial intelligence?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).4

17. An agent is composed of
a. Architecture
b. Agent Function
c. Perception Sequence
d. Architecture and Program
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Architecture and Program

18. In which of the following agent does the problem generator is present?
a. Learning agent
b. Observing agent
c. Reflex agent
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Learning agent

19. Which search agent operates by interleaving computation and action?
a. Offline search
b. Online search
c. Breadth-first search
d. Depth-first search
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Online search

20. What is called as exploration problem?
a. State and actions are unknown to the agent
b. State and actions are known to the agent
c. Only actions are known to agent
d. Both b & c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).State and actions are unknown to the agent

Page 2 of 3