A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Where does the values of alpha-beta search get updated?
a. Along the path of search
b. Initial state itself
c. At the end
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Along the path of search

12. Which value is assigned to alpha and beta in the alpha-beta pruning?
a. Alpha = max
b. Beta = min
c. Beta = max
d. Both a & b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a & b

13. To which depth does the alpha-beta pruning can be applied?
a. 10 states
b. 8 States
c. 6 States
d. Any depth
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Any depth

14. Which values are independent in minimax search algorithm?
a. Pruned leaves x and y
b. Every state is dependent
c. Root is independent
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Pruned leaves x and y

15. Which is the most straightforward approach for planning algorithm?
a. Best-first search
b. State-space search
c. Depth-first search
d. Hill-climbing search
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).State-space search

16. What are conditions taken into account of state-space search?
a. Post conditions
b. Preconditions
c. Effects
d. Both b & c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both b & c

17. How many ways are available to solve the state-space search?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).2

18. What is the other name for forward state-space search?
a. Progression planning
b. Regression planning
c. Test planning
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Progression planning

19. What is the main advantage of backward state-space search?
a. Cost
b. Actions
c. Relevant actions
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Relevant actions

20. What is the other name of backward state-space search?
a. Regression planning
b. Progression planning
c. State planning
d. Test planning
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Regression planning

Page 2 of 3