A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects.

1. A software is to be developed for a system which has a small memory. The software should ?
a. use recursion wherever possible
b. avoid using recursion
c. Not use macros instead of functions
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both b and c

2. The disadvantage of machine level programming is
a. time consuming
b. chances of error are more
c. debugging is difficult
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

3. The coded object modules of the program to be assembled are present in
a. .ASM file
b. .OBJ file
c. .EXE file
d. .OBJECT file
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b)..OBJ file

4. The advantages of assembly level programming is
a. flexibility of programming is more
b. chances of error are less
c. debugging is easy
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

5. The extension that is essential for every assembly level program is
a. .ASP
b. .ALP
c. .ASM
d. .PGM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c)..ASM

6. The register that may be used as an operand register is
a. Accumulator
b. B register
c. Data register
d. Accumulator and B register
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Accumulator and B register

7. The register that can be used as a scratch pad is
a. Accumulator
b. B register
c. Data register
d. Accumulator and B register
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).B register

8. The registers that contains the status information is
a. control registers
b. instruction registers
c. program status word
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).program status word

9. Which of the processor’s stack does not contain the top-down data structure?
a. 8086
b. 80286
c. 8051
d. 80386
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).8051

10. The architecture of 8051 consists of
a. 4 latches
b. 2 timer registers
c. 4 on-chip I/O ports
d. all of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the mentioned

Page 1 of 3

copyright 2016 computer science bitsCompscibits.com