A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects.

1. What are the characteristics of software?
a. Software is developed or engineered; it is not manufactured in the classical sense.
b. Software doesn’t “ wear out ”.
c. Software can be custom built or custom build.
d. All mentioned above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All mentioned above

2. Compilers, Editors software come under which type of software?
a. System software
b. Application software
c. Scientific software
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).System software

3. Software is defined as ____ .
a. Instructions
b. Data Structures
c. Documents
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d). All of the above

4. What are the signs that a software project is in trouble?
a. The product scope is poorly defined.
b. Deadlines are unrealistic.
c. Changes are managed poorly.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

5. You are working as a project manager. Your Company wants to develop a project. You are also involved in planning team. What will be your first step in project planning?
a. Establish the objectives and scope of the product.
b. Determine the project constraints.
c. Select the team.
d. None of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Establish the objectives and scope of the product.

6. Which coding element is generally omitted at the end of line?
a. Naming conventions
b. Identifying
c. Whitespace
d. Operators
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Whitespace

7. The rules of writing 'if-then-else', 'case-switch', 'while-until' and 'for' control flow statements are called _____ .
a. Comments
b. Functions
c. Line length and wrapping
d. Control Structure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Control Structure

8. Match the List 1 to List 2 and choose the correct option.

1. Requirement Elicitation ------- a. Module Development and integration.
2. Design------------------------------b. Analysis
3. Implementation------------------c. Structure and behavioral
4. Maintenance --------------------- d. Performance tuning.
a. 1-c , 2-a , 3-d , 4-b
b. 1-c , 2-a , 3-b , 4-d
c. 1-a , 2-c , 3-d , 4-b
d. 1-b , 2-c , 3-a , 4-d
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).1-b , 2-c , 3-a , 4-d

9. A Project can be characterized as _____ .
a. Every project may not have a unique and distinct goal.
b. Project is routine activity or day-to-day operations.
c. Project does not comes with a start time and end time.
d. None of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).None of the above.

10. Choose the correct option in terms of Issues related to professional responsibility.
a. Confidentiality
b. Intellectual property rights
c. Both a & b
d. Managing Client Relationships
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

Page 1 of 8

copyright 2016 computer science bitsCompscibits.com