A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects.

1. Three dimensional computer graphics become effective In the late
a. 1960
b. 1980
c. 1970
d. 1950
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1980

2. The quake , one of the first fully 3D games was released in year
a. 1996
b. 1976
c. 1986
d. 1999
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).1996

3. A three dimensional graphics has
a. Two axes
b. Three axes
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Three axes

4. _________as the most commonly used boundary presentation for a 3-D graphics object.
a. Data polygon
b. Surface polygon
c. System polygon
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Surface polygon

5. A three dimensional object can also be represented using_______.
a. Method
b. Equation
c. Point
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Equation

6. An_______ can be considered as an extension of spherical surface.
a. Bezier
b. Ellipsoid
c. Shearing
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Ellipsoid

7. _______curve is one of the sp line approximation methods.
a. Bezier
b. Ellipsoid
c. Shearing
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Bezier

8. A Bezier curve is a polynomial of degree ___________the no of control points used.
a. One more than
b. One less than
c. Two less than
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).One less than

9. The most basic transformation that are applied in three-dimensional planes are
a. Translation
b. Scaling
c. Rotation
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of these

10. The transformation in which an object can be shifted to any coordinate position in three dimensional plane are called
a. Translation
b. Scaling
c. Rotation
d. Shearing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Translation

Page 1 of 3

copyright 2016 computer science bitsCompscibits.com