A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects.

1. The main task of a problem-solving agent is
a. Solve the given problem and reach to goal
b. To find out which sequence of action will get it to the goal state
c. Both a and b
d. Neither a nor b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a and b

2. What is state space?
a. The whole problem
b. Your Definition to a problem
c. Problem you design
d. Representing your problem with variable and parameter
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Representing your problem with variable and parameter

3. A search algorithm takes _________ as an input and returns ________ as an output.
a. Input, output
b. Problem, solution
c. Solution, problem
d. Parameters, sequence of actions
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Problem, solution

4. A problem in a search space Is defined by
a. Initial state
b. Goal test
c. Intermediate states
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

5. The Set of actions for a problem in a state space is formulated by a ___________.
a. Intermediate states
b. Initial state
c. Successor function, which takes current action and returns next immediate state
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Successor function, which takes current action and returns next immediate state

6. The process of removing detail from a given state representation is called______.
a. Extraction
b. Abstraction
c. Information Retrieval
d. Mining of data
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Abstraction

7. The _______ is a touring problem in which each city must be visited exactly once. The aim is to find the shortest tour.
a. Finding shortest path between a source and a destination
b. Travelling Salesman problem
c. Map coloring problem
d. Depth first search traversal on a given map represented as a graph
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Travelling Salesman problem

8. Web Crawler is a/an
a. Intelligent goal-based agent
b. Problem-solving agent
c. Simple reflex agent
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

9. A production rule consists of
a. A set of Rule
b. A sequence of steps
c. Both a and b
d. Arbitrary representation to problem
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a and b

10. Which is the best way to go for Game playing problem?
a. Linear approach
b. Heuristic approach
c. Random approach
d. An Optimal approach
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Heuristic approach

Page 1 of 3

copyright 2016 computer science bitsCompscibits.com